top of page
Recent Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Featured Posts

Vergeten diepte

De persoonlijkheid bouwt zich geleidelijk aan in lagen, gaandeweg in het leven op. Je zou dit kunnen voorstellen als een berg met verschillende horizontale "verdiepingen": hoe dieper de lagen zich bevinden, hoe minder bewuster de persoon zich hiervan is.

De volwassene kent grotendeels de bovenste lagen van zijn persoonlijkheid. Hier bevinden zich zijn dagbewustzijn, de werkelijkheid die zijn vijf zintuigen kunnen waarnemen en het overlevingsdeel om zichzelf staande te kunnen houden in de groep.

Hoe meer de volwassene aan zelfontwikkeling doet - hoe spiritueler zijn werkelijkheid wordt. Dat betekent dat de bestaande werkelijkheid opgerekt wordt en er met een nieuwe ziens-, en ervaringswijze naar zichzelf, die ander en de wereld gekeken wordt.

Hoe BEWUSTER ik ben, hoe LICHTER ik mezelf ervaar en hoe LIEFDEVOLLER ik leef. Met andere woorden: we worden een steeds lichtere versie van onszelf waarin we GROEIEN NAAR EEN HOGER BEWUSTZIJN.

Transformatie, Engelen, Lichtmeesters, Innerlijke reizen en Transcendentie, zijn de spirituele woorden die jullie allen trachtten te ervaren, om jezelf telkens opnieuw te voeden met licht en nieuwe inzichten.

De zoektocht naar het Ware Zelf ligt hieraan ten grondslag.

Maar waarom blijft dan bij vele van jullie het verlangen om te blijven smachten naar (nog) meer licht, nog meer liefde en nog meer bewustzijn? De spirituele zoektocht blijft maar doorgaan, het komt nooit tot een punt dat het goed is, dat er genoeg innerlijke vrede en balans is en het verlangen naar nog meer diepgang, niet meer knaagt.

En hoe meer je zoekt - hoe groter het verlangen naar nog meer.....(zelfinzicht, verlichting en liefde)

Dus voeden jullie jezelf met nog meer spirituele input en diepere spirituele ervaringen.

Maar het allerbelangrijkste wordt helaas door velen vergeten:

de zoektocht naar het Ware Zelf vindt niet BUITEN jezelf plaats, maar enkel IN jezelf.

En daarbij hebben jullie een prachtige mogelijkheid gekregen op deze aarde: namelijk HET LEVEN ZELF. Gewoon het leven van alledag, met alles wat daarin te ervaren valt.

Met alle gevoelens die je daarin beleeft en alle gedachten en emoties die daarbij horen.

Puur door bewust te voelen, te ervaren en emoties te laten stromen, kom je dichter bij je Ware Zelf!

Het is geen kwestie van een spirituele methodiek of jezelf een lichtheid aan te meten. Nee het is enkel elke dag opnieuw bij alles wat je triggert, pijn doet, kwaad maakt of verdriet doet, BEWUST AL JE GEVOELENS EN EMOTIES TOE TE LATEN, zonder ze meteen in licht en liefde weg te zetten. Dan bedekken we onze ware gevoelens van dat moment, met een spirituele mantel der liefde, terwijl de kern in onszelf niet werkelijk doorleefd wordt.

Want juist die "donkerste" gevoelens, gedachten en emoties in onszelf, willen in het licht van jouw EIGEN bewustzijn omarmd en geaccepteerd worden.

Anders blijven ze zich aandienen in de vorm van triggers, pijn, ziektes en problemen, ten lange leste om zichzelf aan jou kenbaar te maken. Want ALLES IS LICHT, ook je eigen donkerte. Hoe meer je dat negeert, hoe meer je jouw Ware Zelf bedekt met de mantel der (valse) liefde.

In die vergeten diepte van jezelf waar zich de duisterste kanten bevinden - ontmoet jij je Ware Zelf.

Mits het erkend, doorleefd en het dus omarmd wordt. LICHT IS NOU EENMAAL ALLE ASPECTEN VAN JEZELF TOELATEN en niet langer meer toedekken........

Leef dus alle kanten van jezelf en kom thuis.


Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page